Heia NLF

Her kan du lese og skrive om ulike erfaringer med sjåføryrket, enten det dreier seg om distribusjonskjøring eller langtransport.

Moderatorer: Stig-Arne, Lysmester`n, jvsandem, DeLutte, MOOY, topline164

Heia NLF

Innlegg Sølvreven » Tir Nov 18, 2008 18:47

Elisabeth Skarrud
elisabeth.skarrud@nrk.noPublisert i dag 13:56.
Skriv utDel/tipsTips en vennMottakers e-postDin e-postMeldingDel artikkelenFacebook
Nettby
Kudos
Google bookmarks
Permalenkehttp://www.nrk.no/nyheter/dis ... 4403Norges Lastebileier-Forbund, NLF, mener terskelen for å dømme vogntogsjåfører etter trafikkulykker har blitt for lav. Organisasjonen har derfor bedt om et møte med justisminister Knut Storberget.

Vil beholde førerkortet
NLF håper å overbevise Storberget om at Straffelovens paragrafer 237, 238 og 239 må endres. Lastebileierne ønsker også å få slutt på dagens praksis hvor vogntogsjåfører rutinemessig fratas førerkortet etter ulykker. Sjåførene fratas samtidig muligheten til å jobbe mens ulykken etterforskes og eventuelt påtales.

Dom fra Trondheim vekker harme
Torsdag 16. desember 2006 syklet en 53-åring ved en jernbaneundergang ved Nedre Elvehavn i Trondheim. Han syklet opp på siden av vogntoget til sjåfør Ola Sandøy. Sjåføren skulle egentlig kjøre mot venstre, men ombestemte seg og svingte til høyre. Han så ikke syklisten, som ble påkjørt og drept.

40 år gamle Sandøy fra Bud utenfor Molde ble kjent skyldig i uaktsomt drap. Han ble fradømt førerkortet i tre år og må sone to måneder i fengsel. Saken har passert alle rettsinstanser og dommen er dermed endelig.

- Dette er en tragisk sak. Ola Sandøy er dømt som drapsmann etter ei arbeidsulykke. Dette skjer aldri i andre bransjer, men for vår yrkesgruppe er det tydeligvis annerledes, sa lastebileier og styremedlem i NLF, Åge Widme, til Romsdals Budstikke etter dommen. Han startet en innsamlingsaksjon for å hjelpe sjåføren, slik at trebarnsfaren skulle klare seg økonomisk etter ulykken.

Mandag aksjonerte Norges Lastebileier-Forbund (NLF) og kolleger av Sandøy med en vogntogkortesje gjennom Molde for å vise sin avsky mot dommen. I et påfølgende seminar deltok både lastebilsjåfører og stortingspolitikere.

Må være grovt uaktsomt
Det bør utvises grov uaktsomhet før noen skal kunne dømmes for uaktsomt drap, sier administrerende direktør Olav Slaatsveen og forbundsleder Per Madsen i NLF til NTB. Vi opplever at retten har lagt til grunn et tilnærmet objektivt ansvar. Det er en rettstilstand som strider mot den alminnelige rettsfølelse, og som bransjen ikke kan leve med, står det i brevet som er sendt justisministeren.

I gjennomsnitt fem ganger i året blir vogntogsjåfører tiltalt for uaktsomt drap etter ulykker de er involvert i.
Sølvreven
Bileier
 
Innlegg: 2050
Registrert: Man Jan 21, 2008 15:43
Bosted: Stjørdal

Innlegg Volcan » Tir Nov 18, 2008 23:10

"Uheldig eller uaktsom?
Arbeidsulykke eller drap?
Fredag 21/11 stopper vi bilene fra 12-14 i solidaritet med våre drapsdømte sjåførkolleger.
Støtt opp og send videre."

Denne sms'en går nå rundt blant landets yrkessjåfører.
Ketil Bogen CB6203
tlf 99 36 77 63
Volcans Verden
Brukerens avatar
Volcan
Langtransportsjåfør
 
Innlegg: 1150
Registrert: Fre Jan 25, 2008 23:39
Bosted: Porsgrunn


Gå til Livet på veien - sjåføryrket

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest