antenne-fot, kortsluttning ???

Før mobilen gjorde sitt inntog, hadde alle en walkie talkie over frontruten hvor all nyttig og unyttig informasjon ble utvekslet så lenge det var forhold til det. Har du en beskjed å gi dine kolleger, bruk CB'n!

Moderatorer: DeLutte, MOOY, topline164, Stig-Arne, Lysmester`n, jvsandem

antenne-fot, kortsluttning ???

Innlegg Lux » Ons Sep 21, 2011 16:25

Håper noen kan gi meg et svar på dette...

Har skaffet ei ny antenne til lastebil'n, men sitter med følelsen av at noe er galt med antennefoten. Jeg tok et multimeter for å sjekke at koblingen min av pluggen på kabelen ble bra. Målte mellom senterkabel og skjerming og fikk kontakt. Prøvde det samme uten at kabelen var tilkoblet antennefoten og fikk ingen kontakt, som tilsier at pluggen/kabel'n er grei. Målte direkte på antennefoten og kontakt igjen.... For meg virker dette som kortsluttning i antennefoten, som vil ta livet av utgangen på cb'n...?
Leverte inn antennefoten i Juni og har nå (September) fått den tilbake igjen, men det er fortsatt kontakt mellom "senter" og "skjermingsdelen"... Skal det være sånn eller ikke...???
Antenna er en "Sirio Turbo 1000".

Har ei annen antenne, men der er det ikke noen kontakt mellom senter og skjerming...???????????????????? :roll:
"Welcome to LIGHTFORCE country"... Lights so bright..."you gotta wear shades"
-T.I.A. CB6258-
+47 98287415
-ABECEDEMST-
Brukerens avatar
Lux
-Lysmester & Tusenkunstner-
 
Innlegg: 1500
Registrert: Fre Mar 14, 2008 00:43
Bosted: Trondheim

Re: antenne-fot, kortsluttning ???

Innlegg Lux » Søn Sep 25, 2011 22:05

Lux skrev:Håper noen kan gi meg et svar på dette...

Har skaffet ei ny antenne til lastebil'n, men sitter med følelsen av at noe er galt med antennefoten. Jeg tok et multimeter for å sjekke at koblingen min av pluggen på kabelen ble bra. Målte mellom senterkabel og skjerming og fikk kontakt. Prøvde det samme uten at kabelen var tilkoblet antennefoten og fikk ingen kontakt, som tilsier at pluggen/kabel'n er grei. Målte direkte på antennefoten og kontakt igjen.... For meg virker dette som kortsluttning i antennefoten, som vil ta livet av utgangen på cb'n...?
Leverte inn antennefoten i Juni og har nå (September) fått den tilbake igjen, men det er fortsatt kontakt mellom "senter" og "skjermingsdelen"... Skal det være sånn eller ikke...???
Antenna er en "Sirio Turbo 1000".

Har ei annen antenne, men der er det ikke noen kontakt mellom senter og skjerming...???????????????????? :roll:


Fant tilslutt svar på mitt spm. på ei Svensk side... Det skal tydligvis være sånn fra fabrikk, men dette gjør swr-forholdet vanskelig å få ned under 3 :roll:

http://27mhz.se/forums/viewtopic.php?f= ... rtslutning
"Welcome to LIGHTFORCE country"... Lights so bright..."you gotta wear shades"
-T.I.A. CB6258-
+47 98287415
-ABECEDEMST-
Brukerens avatar
Lux
-Lysmester & Tusenkunstner-
 
Innlegg: 1500
Registrert: Fre Mar 14, 2008 00:43
Bosted: Trondheim

Innlegg plugg » Man Sep 26, 2011 18:16

SWR skal vel helst være under 1,5!
plugg
Lærling
 
Innlegg: 90
Registrert: Lør Mar 17, 2007 19:02
Bosted: SARPSBORG

Innlegg Lux » Ons Sep 28, 2011 12:58

plugg skrev:SWR skal vel helst være under 1,5!


Det med en swr på 3 er jo ikke normalt..., nærmere kortslutning da...
Bare tok det ut fra det svenske forumet jeg linka til over her.

Noen utdrag fra forumet (håper ingen tar seg nær av det?)...


...Den där antennen skall ha "kortis". Saxat från FB-Radio: "..Sirio Turbo 1000, Mobilantenn
Antennen är likströmsjordad för att minimera störningar (och urladdningar av statisk elektricitet). Den är fabriksinställd på 27 Mhz, men ställs lätt om genom att justera toppsprötets längd..." Hör av dej dit i första hand.



...Idén med likströmsjordning är ju bra, men jag märkte att trotts att jag placerade antennen på precis samma ställe som andra kvartsvågspröt suttit så var det omöjligt att få ner stående vågen mer än till 3. Vad jag än gjorde och vart jag än plaserade den, med olika jordplan så var ståendevågen i prinsip oberörd... Jag blev först väldigt förbryllad, då antennen inte uppförde sig som den "borde". Sen gjorde jag helt enkelt så att jag koplade ur likströms-kortslutningen, bara att öppna antennfoten och ta bort koppartråden som är lindad i en spole runt där mittstiftet går upp mot själva antennen, och vips så började den beté sig normalt igen.. swr: på 1,5 som lätt gick att finjustera ner till 1,2 om inte mindre...
...Bara ett tips, känns ju lite trisst att behöva råda någon att "förstöra" en fabriksgjord konstruktion som i teorin är ganska bra...
"Welcome to LIGHTFORCE country"... Lights so bright..."you gotta wear shades"
-T.I.A. CB6258-
+47 98287415
-ABECEDEMST-
Brukerens avatar
Lux
-Lysmester & Tusenkunstner-
 
Innlegg: 1500
Registrert: Fre Mar 14, 2008 00:43
Bosted: Trondheim


Gå til Kanal 11

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest