viewtopic_print
Side 1 av 2

Grei/dårlig bileier

InnleggSkrevet: Søn Mar 28, 2010 22:40
glider71
Hej!

Må bare få höre andres åsikter ved en ting som jeg har grunna på.

Va syns ni om en bileier som driver med fiskeköring og körer på trondheim, bergen, åndalsnes, bodö og tromsö m m og bruker en renault premium pusher 440 med drittdekk og som ikke er helt i godt stand för å sie det sån... ?:roll:

Blir det ikke veldig mye unödig besvaer o tull för den stakkar sjåför som körer en slik bil...?

Aner att norske sjåförer vil kjöre en grei bil som er anpasset til kjöringa...

En riktig norsk bileier som har "alle hester hjemme" skaffer sej vel ikke en sån såkalt lastebil og kjörer til fjells med eller..?

Ha de!

InnleggSkrevet: Søn Mar 28, 2010 22:49
DeLutte
At det er en 440 har ingenting å si. Jeg aner at 620 mafiaen har fått enda et fotfeste her :)

For 30 år siden, så gikk det jo i 385 hester både hos Volvo og Scania. Lassene var like tunge da også, men de kom da greit fram.

Men jeg er enig i at dekkene må selvsagt være lovlige.


De Lutte

InnleggSkrevet: Søn Mar 28, 2010 22:56
r1morten
Jeg har kjørt sverige-vestlandet med pusherbil og 385 hk uten noen nevneverdige problemer så det er ikke noe problem.
Men som De Lutte sier,du må ha skikkelige dekk.

InnleggSkrevet: Søn Mar 28, 2010 23:34
glider71
Javel, men det blir jo ingen fart i motbakkene da. Jeg vil mene att med en pusherbil må du legge på kjetting unödig mye.. jeg syns att svak motor + pusher bare er tull på norske vinterveier.. :roll: .

O en annen ting er jo renault premiumhytten, den er jo helt katastrof o ha til langtransport. Den hytta er for kun distributionskjöring hvis du spör meg..!

Hvis du skal bo i bilen hele uka o ta med alle dine ting...fyttirackarn, du får jo ikke plass selv :mad:

Hade en slik bil förr og... sikken mökk, aldrig mere!

Er det noen mer herinne som hater renault... ?:)

InnleggSkrevet: Man Mar 29, 2010 05:17
JvhScania
Jeg gjør!

Bare sånn for å sammenligne, En Premium 450 med 26 tonn og en Scania 164/580 med litt trim og 50 tonn går akkurat like godt i bakka... Så da kan man jo tenke seg. Pusher er flott så lenge man har sving, løft og flyttbar skive.


Drittdekk kan jo være så mangt, Bandag f.eks er jo et regummiert dekk som er helt fantastisk på vinterføre....

InnleggSkrevet: Man Mar 29, 2010 07:37
Desperado
????? Man trenger vel ikke bli helt usaklig fordi om man ikke liker Renault? Å sammenligne en standard 450-motor med en trimmet 580-motor blir veldig feil. Skal man sammenligne en Renault med 450 hk med en Scania, bør det vel bli med Scania R 440? Ellers kan man jo liksågodt sammenligne en standard Scania R 500 med en trimmet Volvo FH 700 og påstå at Scaniaene går dårlig. Men selvfølgelig, man går jo billigere med stor motor og tunge lass på veier med mye bakker. Og man setter seg ikke så lett fast med stor motor. Men en pusher fungerer i de fleste tilfeller. Det er når føret er dårlig den ikke fungerer.

InnleggSkrevet: Man Mar 29, 2010 12:08
Buno
Har kjørt flere fiskelass med en 430 MAN tga Hydrodrive... Ikke den største motoren men det gikk greit. Finnmark Troms og Nordland, Gikk litt trått i bakkene men ikke noe problem. Men hva er det slags dekk på bilen og hva er det som ikke er i orden på den?

InnleggSkrevet: Man Mar 29, 2010 15:37
domain
Det at bilen bare har 440hk betyr ikke så mye. Det e bare å ta med litt extra kaffe. At det benyttes "drittdekk", hva no enn det måtte være, kan være et større problem. Kjørte selv øst/vest med 142 og 112 bil og henger med fisk og hadde aldri problemer av den grunn.

InnleggSkrevet: Man Mar 29, 2010 16:09
JvhScania
Desperado skrev:????? Man trenger vel ikke bli helt usaklig fordi om man ikke liker Renault? Å sammenligne en standard 450-motor med en trimmet 580-motor blir veldig feil. Skal man sammenligne en Renault med 450 hk med en Scania, bør det vel bli med Scania R 440? Ellers kan man jo liksågodt sammenligne en standard Scania R 500 med en trimmet Volvo FH 700 og påstå at Scaniaene går dårlig. Men selvfølgelig, man går jo billigere med stor motor og tunge lass på veier med mye bakker. Og man setter seg ikke så lett fast med stor motor. Men en pusher fungerer i de fleste tilfeller. Det er når føret er dårlig den ikke fungerer.


Det jeg skulle fram til var at den 450'n gikk likt med 580'n med halvparten av vekta... Nøyaktig...

InnleggSkrevet: Man Mar 29, 2010 17:01
dibben
Jeg begynte for ca 3 år siden med en utslitt Renault Kerax med 390 hester og ofte 50 tonn oppover fjellheimen på vestlandet.Du har ikke problemer med køen da-den er alltid bak deg :) Bra dekk,men halve bilen var ståltråd og superlim.Blir fort grå i håret av sånnt...Har blitt bedre nå,med MAN 41.440 og scania P420.Er ikke den som går raskest gjennom rennfast,men jeg kommer nå frem :) Jeg er mye mer fornøyd når jeg får sette meg i en ny bil,istedet for å banne og sverte på den gamle som det alltid var noe feil med.Det er viktigere med nyere bil med gode dekk enn masse motor!!

InnleggSkrevet: Man Mar 29, 2010 19:13
DeLutte
glider71 skrev:
Er det noen mer her inne som hater renault... ?:)Ja, gå inn på Juniorhjørnet, så finner du masse nick som f.eks " Scania V8 Power 620 KingofTheRoad"

Felles for dem alle, er at de hater Renault og drømmer om en Scania med 620 HK. Det er kun den største motoren som duger. Noe annet holder ikke.
En annen ting som er felles for dem alle, er at de har aldri kjørt noen lastebil og nesten ingen har prøvd å bo i en. :-)

Jeg kjørte Renault Magnum på nittitallet, mens "Scania V8 Power 620 KingofTheRoad" gjengen, som forresten da het: "Scania V8 Power 500 KingofTheRoad" kjørte Scania 143 med motorkasse og lav hytte.

De bodde trangt som i en blikkboks, mens jeg gikk rundt på et flatt gulv omtrent som hjemme. :)


De Lutte

InnleggSkrevet: Man Mar 29, 2010 20:14
Skripis
Hvis Renault'en, eller hvilken som helst bil er ett problem for deg som arbeidstaker, så kjører du bare hos en annen arbeidsgiver.

Finns sikkert noen som vil trives hos det du kaller en "useriøs" arbeidsgiver.

For meg så er en arbeidsgiver seriøs så lenge bilen kan være i forskriftsmessig stand, det er kreditt på dieselkortene og lønna kommer til avtalt tid, hver måned. Det er ikke gull alt som glimrer - sikkert mange her inne som har kjørt flott bil gratis...

InnleggSkrevet: Man Mar 29, 2010 20:30
nils2
Jeg kjører ofte vestlandet med 420 og 50 tonn, jeg blir forbikjørt så det suser, men som enkelte sier: Ta med en ekstra kopp kaffe. Jeg trives utrolig godt. Dekk er et must.

InnleggSkrevet: Man Mar 29, 2010 22:07
veslegutt&dinglo
glider71 skrev:
Er det noen mer herinne som hater renault... ?:)
Regner du med at voksne folk skal ta deg seriøst????

At det ikke er skikkelige dekk er en ting, det må det være orden på.
Men å begynne å sutre på hk og hytte viser at du må gå i deg selv..... :-?


Alle kan ikke få det største og beste .....får du lønna som du skal ,er det det viktigste. Men for all del, finn deg en arbeidsgiver som satser alt på tipp-topp biler og går konk 2 ganger i året,da blir du sikkert fornøyd......Jeeezes.......

InnleggSkrevet: Tir Mar 30, 2010 09:27
FH-bejben
husker litt tilbake.. kjørte en litt smådau volvo fh12-420, hadde ganske godt slitte dekk fra sesongen før.. måtte legge kjetting om dem meldte snø på svalbard.. lastet aluminium på husnes, og det var alltid så nær 34 tonn som mulig.. da var jeg innafor på akslene, men missa litt på totalen.. merkelig greier, men jaggu kom jeg meg til og fra vest til øst og tilbake en hel vinter over haukeli.. hmm.. og det værste av alt er vel at det gikk så fint for bilen var for lat til å spole kjettingene av.. nei, slutt å syt, finn deg no annet om du ikke er fornøyd og lær av det du sliter med! gjør du det så veit du å sett pris på ting den dagen det er i orden..