viewtopic_print
Side 1 av 1

Forumet flyttet og skal oppgraderes januar 2014

InnleggSkrevet: Tor Jan 02, 2014 11:44
Rubber Duck
Godt Nytt År alle sammen! :D

Nå er forumet flyttet til en egen server her i Norge og driftes av it-avdelingen i Egmont forlag som har ansvaret for forumet. Dette betyr at det vil være mer stabil drift og vedlikehold av serveren og forumet, samt at det blir ordnet raskere i fall noe ikke fungerer. Den nye serveren ble tatt i bruk natt til 1. januar, dog var det litt oppstartsproblemer, men nå ser alt ut til å fungere som normalt.

Nettadressen er den samme, selv om den nå er forum.tungt.no, så skal både den og berglitruckstop.no føre til forumet, og den endelige adressen blir som vanlig berglitruckstop.no

Videre vil selve forumet bli oppdatert til en nyere versjon som både skal være mer stabil, men også inneholde en rekke flere og bedre brukerfunksjoner. Selve forumet vil se veldig likt ut slik det gjør nå i dag, dog med noen få endringer. Jeg kjenner ikke til alle, men kan iallefall si at det vil bli integrering med de som bruker twitter og facebook slik at en kan logge seg på forumet via facebook, dele bilder, lenker og inhold rett fra forumet til facebook, og omvendt.

Det skal også gjøres noe med bildetjenesten slik at det blir mulig å laste bilder rett opp på forumet for de som ønsker det, slik at en ikke trenger å bruke f.eks photobucket eller lignende. Det vil selvfølgelig fortsatt være mulig å bruke den løsningen en har i dag med å laste opp til egen bildekonto som photobucket og linke til bildene derfra.

Det samme gjelder video; det blir nå mulig å vise f.eks youtube filmer direkte i innlegget (embedding) slik at en ikke må gå til selve youtube.

Flere forbedringer vil komme, men jeg kjenner ikke til alle i detaljer, så jeg skal holde dere oppdatert fremover. Jeg regner med at selve forumet vil bli oppdatert i løpet av de kommende ukene i januar, og jeg skal gi dere beskjed om nedetid og de endringer som gjøres.

Så er det viktig at dere kommer med tilbakemeldinger til oss på hva som fungerer, ikke fungerer og hva dere evt. vil ha av funksjoner som lar seg gjøre på forumet. Skriv gjerne i denne tråden eller send meg en PM, så blir det spennende å se hvordan det hele blir!

InnleggSkrevet: Tor Jan 02, 2014 13:46
SivAlice
Godt nyttår Rubber Duck.

Kjekt at det blir utvikling her. Og kjekt at det etter hvert går an å laste bildene rett inn, men vi må da alle være obs på å være innom fotobøttene med jevnå slik at de eldre bildene ikke blir slettet.