Hadde 2 minutter-stoppen noen misjon?

Dette er tråden til våre Sjåførombud, og vil inneholde egne tråder og informasjon knyttet til sjåførenes liv og virke på veien. Mer info kommer.

Moderatorer: Stig-Arne, Lysmester`n, jvsandem, DeLutte, MOOY, topline164

Tørr du å stoppe fremfor stortinget

Stemmeperioden gikk ut Søn Mar 15, 2009 10:37

Ja uten tvil.
28
85%
Nei
5
15%
 
Antall stemmer : 33

Hadde 2 minutter-stoppen noen misjon?

Innlegg Sølvreven » Lør Mar 15, 2008 10:37

Tror det er viktig og ta en debatt om 2 minutter stoppen virkelig hadde noen misjon, eller om dette bare var et blaff fra en gjeng med suttrede sjåfører.
Selvfølgelig stod jeg på Sandmoen.
Men hva nå? Det er det jeg lurer på Hva nå?
Skal vigå tilbake til hverdagen og fortsatt godta at det ikke en gang blir forandringer i nasjonal transportplan? Dersom vi gjør det, kan vi bli oppfattet som en suttregjeng å det er det ingen av oss som vil.
Eller skal vi nå slå oss på brystet å si. Jeg stod i ro i 2 minutter. for nå er nok nok.
Hjelper det med opprop eller skal vi fortsette med et angrep på politikere, Det er ikke lenge til neste stortingsvalg, det er ikke lenge til vi ser alle sammen tale om alt de skal gjøre som skal bli så mye bedre.
Men skal vi ikke fortsette med vår felles kamp om en bedre veistandar å i den forbindelse legge ut noen signaler til politikkere om et evig kaos noen dager, å da gjerne en dag det skal skje noe viktig i dette potetlandet?
Hva jeg mener, jo at den dagen de åpner stortinget etter sommerferien, er det få om ingen som kommer seg til stortinget, uten å gå. Får det er parkert Lastebiler i hele Karl Johan. Er sikker på at vi da vil få pressedekkning og almenforståelse for våre krav om trygge arbeidsveger.
Ja dette er noe av det jeg mener, hva mener du da?
Sølvreven
Bileier
 
Innlegg: 2050
Registrert: Man Jan 21, 2008 15:43
Bosted: Stjørdal

Innlegg crazy1 » Lør Mar 15, 2008 12:22

Parkerer jeg, på betingelse av at jeg får lov til å kaste bilnøkkelen :flire:
crazy1
Distribusjonssjåfør
 
Innlegg: 550
Registrert: Lør Jan 19, 2008 01:20
Bosted: Stavanger

Innlegg OlavEmil » Søn Mar 16, 2008 15:07

Føler det er viktig å presisere at dette vel så mykje var ein minneaksjon for dei to sjåførane som omkom i Alvdal!
OlavEmil
Bileier
 
Innlegg: 3908
Registrert: Man Jun 19, 2006 14:30
Bosted: Hegglandsdalen

Innlegg crazy1 » Søn Mar 16, 2008 15:27

OlavEmil skrev:Føler det er viktig å presisere at dette vel så mykje var ein minneaksjon for dei to sjåførane som omkom i Alvdal!


Enig i det du, og personlig syns eg at en skal hedre det minnet med å arbeide for bedre forhold langs veiene. Ikke la dette gå i glemmeboka slik som mye tilsvarende gjør
crazy1
Distribusjonssjåfør
 
Innlegg: 550
Registrert: Lør Jan 19, 2008 01:20
Bosted: Stavanger

Innlegg OlavEmil » Søn Mar 16, 2008 17:23

Det kan du ha mykje rett i. Mitt poeng her er at det verkar som om mange heilt gløymer dette punktet, og ser på 2min-stoppen som ein rein protestaksjon, og difor ser på det som fullstendig mislukka ettersom vi ikkje "oppnådde noko" med det. For det var jo heller aldri poenget at desse to minutta (åleine) skulle skaffe oss 2000km med 4-feltsvegar og midtdeler på alle 2-feltsvegane som var att...
OlavEmil
Bileier
 
Innlegg: 3908
Registrert: Man Jun 19, 2006 14:30
Bosted: Hegglandsdalen


Innlegg Sølvreven » Søn Mar 16, 2008 19:33

OlavEmil skrev:Det kan du ha mykje rett i. Mitt poeng her er at det verkar som om mange heilt gløymer dette punktet, og ser på 2min-stoppen som ein rein protestaksjon, og difor ser på det som fullstendig mislukka ettersom vi ikkje "oppnådde noko" med det. For det var jo heller aldri poenget at desse to minutta (åleine) skulle skaffe oss 2000km med 4-feltsvegar og midtdeler på alle 2-feltsvegane som var att...

Minne av 2 sjåfører vil i høyeste grad leve vidre dersom man faktisk ikke stopper nå. Det er det som er hovedpoenget.
Ingen forventer at det skal bli 4 feltsmotorveg med dagens rød grønne rejering, men for å virkelig hedre noen, fortsetter man kampen mot det man har kalt nullvisjon. Som betyr null drepte og skadde i trafikken.
Tror det er viktig at man leser det som er skrevet. La oss for pokker ikke stoppe nå, men heller hedre disse 2 omkomende med at vi ikke lengre finner oss i en dårlig veistandar, uavhengi av hvor denne vegen ligger.
Av den grunn kan vi ikke bare hedre med KUN 2 minutter
Sølvreven
Bileier
 
Innlegg: 2050
Registrert: Man Jan 21, 2008 15:43
Bosted: Stjørdal

Innlegg royalflush » Søn Mar 16, 2008 20:03

Til de av dere som er klare å stoppe på nytt og virkelig markere misnøye om Norge som samferdsels nasjon, anbefaler jeg dere følgende å melde dere inn i TIA og betale en liten sum av netto 350,- kroner. Kontonummer osv. finner dere på følgende forum:
http://www.hostingphpbb.com/forum/index ... m=tianorge
I ovennevnte forum, kan dere lese forslag til pressemelding og brev rettet direkte til samferdselsministeren og representanter innenfor transport komiten.

eller så kan dere besøke hjemmesiden til TIA:
http://www.tianorge.com/

Hvis en stopp skal ha en funksjon, så er det viktig at det står en organisasjon bak som ordner det praktiske når det gjelder "aksjoner".
Og ja, 2 minutter stoppen var faktisk vellykket! Nemlig at media bedriftene satte yrkessjåførene på dagsorden, selv om 2 minutter stoppen hadde en tragisk utgangspunkt!
Guttunger foretrekker V8 mens ekte mannfolk foretrekker 6!!!!
royalflush
Langtransportsjåfør
 
Innlegg: 851
Registrert: Tir Des 18, 2007 07:56

Innlegg formann » Søn Mar 16, 2008 20:12

Det som er tingen nå er ikke bare å bestemme seg for at vi må gå hardere til verks, det som er viktig nå er å få til en samling, slik at vi får så mange som mulig med oss. Dette er igang ved ting som TIA som gjenoppstår, og mange andre ting rundt om i bransjen. Dere må også huske at det var mange bileiere som deltok med full tyngde på denne minnemarkeringen, bileiere som er glødende opptatt av sine ansattes velferd i alle sammenhenger. Sjefen min sa at det burde minst hvert en stopp på to timer, noe de fleste vel er enig i, dersom vi skal få satt fokus på myndighetens manglende vilje og evne. Det hjelper ikke bare å stå alene og være bektmret for egen velferd, vi må organisere oss! YTF og NTF støttet minnemarkeringen, men det er vel ingen som vet om de vil støtte like uforbeholdent ved en stopp over litt lengre tid, derfor nevner jeg TIA, som kan være den samlende tråden for ALLE sjåfører som ønsker en bedre hverdag. Det er nemlig slik at dette vil ta tid, det krever at man knytter til seg pålitelige allierte, og det krever at alle har nok is i magen! Pr. dato, så er det alt for mange sjåfører som klager så du nesten ikke skulle tro de visste hvilket ben de skulle stå på, men som allikevel velger å stå der alene med sine klager, det har vi prøvd ganske lenge og det er bevist at det ikke fungerer.

Derfor vil jeg oppfordre alle til å ta del i prosessen som er startet med gjennoppliving a TIA, og delta, og organisere seg litt, slik at vi blir en gruppe som ingen kan ta lett på! Jobben vi trenger å gjøre har nemlig nettopp startet, og vi trenger alle gode krefter til hjelp, for å videreføre prosessen!
mvh "formann" i Korketrekkern Sjåførklubb
CB 6207
Brukerens avatar
formann
Bileier
 
Innlegg: 5656
Registrert: Ons Sep 27, 2006 19:10
Bosted: Bilen

Innlegg crazy1 » Søn Mar 16, 2008 20:15

Bare-Stig skrev:Minne av 2 sjåfører vil i høyeste grad leve vidre dersom man faktisk ikke stopper nå. Det er det som er hovedpoenget.
Ingen forventer at det skal bli 4 feltsmotorveg med dagens rød grønne rejering, men for å virkelig hedre noen, fortsetter man kampen mot det man har kalt nullvisjon. Som betyr null drepte og skadde i trafikken.
Tror det er viktig at man leser det som er skrevet. La oss for pokker ikke stoppe nå, men heller hedre disse 2 omkomende med at vi ikke lengre finner oss i en dårlig veistandar, uavhengi av hvor denne vegen ligger.
Av den grunn kan vi ikke bare hedre med KUN 2 minutter


Min venn, så lenge det finns menneskelige sjåfører er en 0 - visjon kun en gimmick iscenesatt av en eller annen byrokrat som er helt tom i hodet. Og hvordan skal vi kunne få noe som helst bedring av veistandarden så lenge dette landet omtrent er konkurs. Penger har de jo ikke til annen enn egen lønn og pensjon disse som skal styre og stelle. Bakkekontakt har de jaggu ikke hatt de siste 30 åra, og ja politikk og spesielt politikere gjør meg mildt sagt forbannet.
Og vet du hva det er mye galt innen dette yrket og mye klaging over vei, lovverk osv. Dette handler ikke om å markere seg og sine standpunkter ved enkelte anledninger for det har vist seg og viser seg ikke å ha noen virkning what so ever, enten det nå er med kollektiv sykemeldinger eller punktmarkeringer langs veien. Dette er KRIG, og den eneste veien å gå er å følge lover regler osv helt slavisk når det gjelder kjøretid, arbeidstid, fartsgrenser lasting m.m. Det høres kanskje dumt ut, men en vil få en slags "gå sakte" virkning utav det med de samfunnskonsekvenser det vil gi uten at jeg behøver å påpeke akkurat det da.

Det som gjør meg så inderlig steike forbanna er at sjåførene selv IKKE ser akkurat dette her og hvilke muligheter som ligger rett foran nesa på en. Nei her skal det kjøres så det lukter svidd stresses så en dauer 10 år før tida og ikke minst KLAGES over dårlige forhold og betingelser for utøvelsen av yrket. Jeg kunne sikkert sagt endel mer i så måte, men er det egentlig nødvendig? Tror ikke det
crazy1
Distribusjonssjåfør
 
Innlegg: 550
Registrert: Lør Jan 19, 2008 01:20
Bosted: Stavanger

Innlegg Redline E39 » Man Mar 24, 2008 09:38

Det skrives fine ord og spørsmål om en tør og stoppe forran Stortinget
100% svarer ja på det.
Jeg vedder en 5er på at det ikke er samtidigt.
Det må en organisasjon ta seg utav
De kommer med lua i neven og spør (kan dere bruke mere penger på veier slik at vi ikke mister flere sjåfører på en stund)
Da svarer regjeringen NEI må spare.
Det er riktigt at det ikke er farlige veier i dette landet, men di som bruker veiene her der er det mangen som er farlige
En kan skrive og syte klage så mye en vil med ett slikt samhold som det er her i landet kan en diskutere dette i 100 år til.
Alle som eg har snakket med er klar for et (opprør) og sier ja ja eg er klar så lenge det ikke kan gå utover Firma eller meg selv på en eller annen måte.
JÆVLA PINGLER. skal vere med etter arbeidstid.
Når folk er blitt tørre bak øra og sluttet med bleier så kan en gi en lyd har venta lenge på dette

Og til di som tar seg nær av dette og blir lei seg eller deppa
Jorden kaller Våkne nå da...........
90% av sjåfører og bileiere er noen PINGLER DUSTER OG DET SOM VERRE ER.

Tør faen ikke stå sammen engang.
Til de som tar seg nær av dette ?
Fint Våkne nå da.
Brukerens avatar
Redline E39
Sykkelbud
 
Innlegg: 19
Registrert: Søn Mar 04, 2007 20:02


Innlegg formann » Man Mar 24, 2008 10:05

Det som er litt ille her er at Redline har så utrolig rett, men det Redline glemmer er at han snakker om de fleste, og ikke alle! Det er nemlig slik at det har gått over tiden, og det er ganske mange som har sett at ingenting kommer til å skje dersom "vi" ikke gjør noe snart. Dette gjelder både sjåfører og bileiere.
Det er også slik at dersom en stor "aksjon" blir organisert på rette måten, så er det mye annet, og mange andre, som blir tvunget til å stoppe, enten de vil eller ikke. De som tar seg nær av Redlines innlegg, er antakelig de som er mest interessert i å fortsette å kjøre til for dårlig pris og på et vegnett som ikke gir rom for noenting... Men for alle andre, som er interessert og fornuftige, så tror jeg faktisk det begynner å gå rette veien nå: At det er flere som har oppdaget at nå må snart noe skje!
mvh "formann" i Korketrekkern Sjåførklubb
CB 6207
Brukerens avatar
formann
Bileier
 
Innlegg: 5656
Registrert: Ons Sep 27, 2006 19:10
Bosted: Bilen

Innlegg Redline E39 » Man Mar 24, 2008 10:32

Jepp en kan ikke snakke for alle.
Det er noen der ute som gjør en kjempejobb for oss sjøfører.
Og det er noen som ikke gjør noe.
Organisasjonene er mest opptatt av lønn og afp helt greit det men hvor mange sjåfører må vi miste pga IDIOTI.
En snakker ikke om nye veier eller luftslott
bare litt asfalt så en ikke må holde seg fast i rattet
og litt bredere veiskulder så hadde det meste ordnet seg.
90% av sjåfører og bileiere er noen PINGLER DUSTER OG DET SOM VERRE ER.

Tør faen ikke stå sammen engang.
Til de som tar seg nær av dette ?
Fint Våkne nå da.
Brukerens avatar
Redline E39
Sykkelbud
 
Innlegg: 19
Registrert: Søn Mar 04, 2007 20:02

Innlegg Arne » Man Mar 24, 2008 16:35

All ære til di som stoppet 2min den dagen.
Og til dere andre burde skamme seg.
Arne
Sykkelbud
 
Innlegg: 3
Registrert: Man Jul 16, 2007 21:28

Innlegg optimus-prime » Man Mar 24, 2008 17:02

Greit nok det og stå foran stortinget i en felles aksjon,men gjør det noen nytte?? Har ikke dette blitt prøvd ut før?Både i Norge og i andre land. Hadde det noen effekt? eller blir det bare glemt etter 6 mnd? synes det er veldig mye vind rundt dette nå,men skjer det noe?Blir det en "storm" med følger eller bare tomme ord fra begge parter? Som her er politikere,og oss(altså sjåfører)?
Det er jo nå vedtatt i stortinget at veiene her i landet skal Repareres og ikke bygge nye,men spm er når skjer dette?? Hvor mange til må miste livet før det blir tatt på allvor.?Bare noen tanker fra en oppgitt og kusk...
Med fare for og trå på noen tær,men er i beste mening..
SISU raggare. www.happydoo.no
Brukerens avatar
optimus-prime
Lærling
 
Innlegg: 328
Registrert: Tir Feb 26, 2008 17:11
Bosted: Akershus

Innlegg Arne » Man Mar 24, 2008 17:32

En må knuse noen egg for å lage omelett.
Arne
Sykkelbud
 
Innlegg: 3
Registrert: Man Jul 16, 2007 21:28

Neste

Gå til Yrkessjåførombudet, medmennesker på vegen

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest